Välkommen till Svenska A-Fordarnas hemsida

 

Så är då äntligen 2021 här...
 

Året då vi får fira att vår klubb fyller 50 år, ett år som skulle fyllas av jubileumsfirande med träffar runt om i landet och inte minst vår 50 års fest i Stockholm i augusti/september.
Men så kom den tillbaka, eller rättare sagt den släppte inte taget om oss, pandemin Covid-19.
I skrivande stund så är det ingen som vet vad som kommer att hända, så vi gör som alla andra, vi lyssnar till vad våra myndigheter säger och rättar oss därefter... MEN vi vill att ni ska veta att vi jobbar utifrån att kunna genomföra så många aktiviteter vi bara kan och får under året.
 
Så vad händer i klubben, vi börjar med vårt jubileumsår... Hur startade det?
Hösten 1971 skickade 12 entusiastiska A-Fordägare ut ett upprop till ca 450 adressater i Sverige vilka ägde eller hade ägt en A-Ford.  Uppropet resultaterade i ett register med närmare 200 A-Fordägare. Det stod mycket snart klart att målet för A-Fordverksamheten skulle vara att sprida information till intresserade för att därmed medverka till att A-Forden i Sverige bevarades och vårdades på rätt sätt. För ändamålet startades en försöksutgivning av bladet FORD A. Denna försöksutgivning slog så väl ut att FORD A förblev föreningens medlemsblad fram till 2016.
Mer om hur vår förening bildades och vad som har hänt under de 50 åren som gått kommer Du att kunna läsa i vår medlemstidning FORD A, under året.
 
Vår medlemstidning FORD A, är den tillbaka?
2016 startade vi ett projekt där vi beslöt att skapa en gemensam tidning med vår systerklubb Ford V8 klubben. Anledningen till detta var för att spara pengar, genom att göra tidningen ihop kunde vi få ner kostnaderna och samtidigt få en fylligare tidning med mer material. Vi tycker att vi har en fantastiskt fin tidning, men som alltid när det finns många entusiastiska medlemmar så har det även framkommit viss kritik mot att A-Fordarna försvinner i tidningen Ford Sidorna.
Efter samtal med Uffe Carlén, vår redaktör för Ford Sidorna, så har vi nu beslutat att under året 2021 göra 4 egna tidningar med bara A-Ford, FORD A. Vi är mycket tacksamma över att Uffe även fortsättningsvis kommer att hjälpa oss med tidningarna och vi hoppas att vi kan hitta nya vägar till ett gott samarbete med Ford V8 klubben inför 2022.
Rätt eller fel, bra eller dåligt, ja det får året utvisa. Ni som inte uppskattat att det varit så mycket V8 i Ford Sidorna får nu 4 klubbmagasin med bara A-Ford, och Ni som gillat att det varit en blandning får hålla er till tåls under 2021 då vi genomför vårt jubileum.

Sammanfattningsvis, vår målsättning är att FORD A nr 1 / 2021, ska komma ut mars, FORD A nr 2 / 2021, ska komma ut juni, FORD A nr 3 / 2021 i september samt FORD A nr 4 / 2021 i december. I dessa fyra nummer kommer vi att fokusera på Svenska A-Fordarnas historia de senaste 50 åren, vårt jubileum samt framtiden.

Väl mött under jubileumsåret 2021
Ordförande 
Lena Ljungdahl

Meddelande från Styrelsen i Svenska A-Fordarna

Efter samtal, råd och överväganden med vår revisor valde vi, liksom många andra föreninger, att inte genomföra något årsmöte under 2020. Restriktionerna och myndigheternas riktlinjer gav oss inte den möjligheten. Under 2021 kommer vi därför att genomföra två årsmöten, både 2019 samt 2020 års verksamhetsår och vi har för avsikt att genomföra dessa fysiskt, så snart möjligheten finns, dock med säkerhetsavstånd mellan deltagarna.
Om vi ser möjligheten att istället genomföra våra årsmöten digitalt så kommer vi att försöka göra detta. Så snart vi ser att vi kan genomföra våra årsmöten kommer vi att lägga ut våra årsmöteshandlingar på vår hemsida.

Styrelsen
Svenska A-Fordarna

Hur kan vi utbyta kunskap om våra A-Fordar?

Hur gör vi för att mötas i dessa Covid tider, vi har planer på en digital A-Fordkväll, en kväll där vi kopplar upp oss för att under en timme prata teknik och A-Fordfrågor från våra medlemmar?
Vad tycker ni om detta? Återkom gärna med synpunkter och förslag!

Hör gärna av er på info@afordarna.se eller till klubbtelefonen: 070-611 93 98

Anmälan till gränsträffen i Sörup, danmark 2022! ÖPPNAR SNART?

P g a Covid-19 så tvingades Dansk A-Ford Klub ställla in Gränsträffen 2020.
Nu har de annonserat att de hoppas kunna genomföra den 2022 istället!
I såna fall blir det 17-19 Juni 2022.
Här finns en länk till deras hemsida där det finns mer information om detta.

https://dfak.dk/graensetraef-2020/

Klicka på Dansk A Ford Klub´s klubbmärke här bredvid så kommer du till sidan med mer information om bl a vad som inträffat med tanke på Covid-19!

Senast utgivna numret av vår klubbtidning
Senast utgivna numret av vår klubbtidning

Inloggning till våra medlemssidor

Du som medlem i Svenska A-Fordarna har två inloggningar till klubben.

Den första är inloggningen till de spärrade sidorna på hemsidan, där vi har t ex sprängskisser, årsmöteshandlingar och årsmötesprotokoll. Hit loggar du in första gången under KLUBBEN (MEDLEMMAR). Det kommer upp en ruta för lösenord som du fyller i. Var hittar Du lösenordet? Jo, i den senaste tidningen, under klubbinformation (oftast på sid 2).

Den andra inloggningen är till medlemsregistret som ligger i Mawik.
Den svarta knappen under KLUBBEN (MEDLEMMAR) leder till Mawiks medlemsregister där du loggar in med medlemsnr och lösenord. Om Du saknar ditt medlemsnr eller lösenord så får du gärna kontakta klubben på info@afordarna.se så hjälper vi till!  

Vår förening

Svenska A-Fordarna är en förening som vill främja intresset hos medlemmarna att bevara A-Forden till kommande generationer, följa upp dess historik med bilder och annan dokumentation samt den kultur som fanns runt A-Fordens tidsepok. Föreningen skall även tillvarataga medlemmarnas intresse att lösa frågor kring rätt restaurering och underhåll samt anordna familjeträffar och rallyn.

Information om detta skall huvudsakligen ske genom föreningens hemsida, medlemstidningen Fordsidorna samt föreningens Facebooksida.